Pesë gatime turke ndër shijet më të mira tradicionale në botë

Ndër gatimet më të mira tradicionale në botë hynë edhe 5 gatime turke.

1562914
Pesë gatime turke ndër shijet më të mira tradicionale në botë

Ndër gatimet më të mira tradicionale në botë hynë edhe 5 gatime turke.

Agjencia “Press”, sipas të dhënave të marra nga “Taste Atlas” publikoi gatimet/shijet më të mira tradicionale të botës.

Në krye të listës është “Pizza Margherita” nga Italia, në vend të dytë “Adana qebap” nga Turqia kurse në vend të tretë “Ramen” (jufka) nga Japonia.

Kurse shijet e tjera që zunë vend në listë nga Turqia ishin speca të mbushur, japrakë, qofte dhe doner.

Agjencia “Press” vlerësoi edhe lajmet e publikuara në lidhje me kuzhinën turke. Sipas kësaj që nga viti 2020 e deri më tani janë publikuar 3 mijë e 307 lajme në lidhje me kuzhinën turke.

 


Lajme të ngjashme