OBSH: Turqia i mbron të moshuarit e saj nga COVID-19

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) njoftoi se Turqia po mbron të moshuarit e saj nga lloji i ri i koronavirusit (COVID-19) duke marrë masat e nevojshme paraprake për punonjësit shëndetësorë në shtëpitë e pleqve.

1550379
OBSH: Turqia i mbron të moshuarit e saj nga COVID-19

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) njoftoi se Turqia po mbron të moshuarit e saj nga lloji i ri i koronavirusit (COVID-19) duke marrë masat e nevojshme paraprake për punonjësit shëndetësorë në shtëpitë e pleqve.

OBSH në faqen e saj të internetit vlerësoi punimet në shtëpitë e të moshuarve, qendrat e kujdesit për të moshuarit dhe të rehabilitimit në Turqi si pjesë e luftës kundër epidemisë së COVID-19.

Studimi i OBSH-së, i titulluar "Turqia mbron të moshuarit e saj nga COVID-19 duke marrë masat e nevojshme paraprake për punonjësit shëndetësorë në shtëpitë e pleqve", përfshiu informacion që rreth dy javë para se të identifikohej rasti i parë COVID-19 në Turqi (mars), vizitat në shtëpitë e pleqve ishin të kufizuara dhe filluan masat e zbatimit për të mbrojtur të moshuarit nga virusi gjashtë javë më parë.

“Falë këtyre masave të marra në shtëpitë e të moshuarve dhe qendrat e kujdesit dhe rehabilitimit të të moshuarve në Turqi, përhapja e virusit në këto institucione është e kufizuar”, thuhet në studim.

OBSH-ja u takua edhe me banorët dhe stafin e shtëpive të pleqve në Turqi, ndërsa bëhet e ditur se stafi i shtëpisë së pleqve punoi me ndërrime 14-ditore dhe se testet për COVID-19 po kryhen rregullisht.

OBSH tha gjithashtu se banorët e shtëpive të pleqve janë të vetëdijshëm se epidemia paraqet rreziqe kritike për vendin dhe botën, por që ata janë të kujdesur mirë.

 


Lajme të ngjashme