Vaksinimi në Turqi fillon më 11 dhjetor

Në Turqi vaksinimi kundër koronavirusit të tipit të ti (Covid-19) do të fillojë gradualisht më 11 dhjetor.

1537782
Vaksinimi në Turqi fillon më 11 dhjetor

Në Turqi vaksinimi kundër koronavirusit të tipit të ti (Covid-19) do të fillojë gradualisht më 11 dhjetor.  

Ministri i Shëndetësisë, Fahrettin Koca iu përgjigj pyetjeve të gazetarëve në Kuvendin e Madh Popullor të Turqisë (TBMM).

Duke vënë në dukje se vaksinimi do të fillojë gradualisht nga 11 dhjetori, Koca tha se vaksina e parë do t'u bëhet punonjësve të kujdesit shëndetësor. Koca gjithashtu vuri në dukje se Komiteti Shkencor po punon për një hartë mbi vaksinimin (sipas radhës).

Ministri dha informacionin se në dhjetor me shumë mundësi do të ketë 20 milionë vaksina dhe shtoi se "Faza e parë e vaksinës vendore do të përfundojë më 14-15 dhjetor."

 


Lajme të ngjashme