Epidemia e COVID-19 vazhdon të sfidojë botën

Numri i njerëzve në të gjithë botën që humbën jetën për shkak të koronaryavirusit (COVID-19) ka kaluar një milion e 367 mijë e 440, ndërsa numri i rasteve të infektimit tejkaloi 57 milionë e 326 mijë.

1531383
Epidemia e COVID-19 vazhdon të sfidojë botën
SPR madrid korona 2.jpg
SPR madrid korona.jpg

Numri i njerëzve në të gjithë botën që humbën jetën për shkak të llojit të ri të koronaryavirusit (COVID-19) ka kaluar një milion e 367 mijë e 440, ndërsa numri i rasteve të infektimit tejkaloi 57 milionë e 326 mijë dhe numri i i të shëruarve tejkaloi 39 milionë e 805 mijë.

Indi numri i vdekjeve arriti në 132 mijë e 223, ndërsa i të infektuarve në 9 milionë e 6 mijë.

Ndërkaq numri i njerëzve që humbën jetën për shkak të COVID-19 në Rusi u rrit në 35.311 dhe numri i njerëzve të infektuar u rrit në 2 milionë e 39 mijë.

Ndërsa numri i njerëzve që humbën jetën për shkak të COVID-19 në Iran u rrit në 43.417 dhe numri i të infektuarve në 815.117.

1912 njerëz humbën jetën për shkak të epidemisë së COVID-19 dhe numri i rasteve në 122 mijë e 966 në Japoni, ndërsa në kryeqytetin Tokio paralajmërimit për "përhapjen" e virusit u ngrit në nivelin 4.

Në të gjithë kontinentin afrikan, numri i të vdekurve nga shpërthimi u rrit me 273 dhe arriti në 48.875. Numri i njerëzve të infektuar në kontinent është rritur me 13.849 në 24 orët e fundit dhe arriti në 2.040.542. Viktimat më të mëdha nga COVID-19 u regjistruan në Afrikën e Jugut, me 20.671 vdekje. 6.508 njerëz vdiqën në Egjipt dhe 5.090 në Marok.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA), numri i njerëzve që humbën jetën nga epidemia e COVID-19 u rrit në 258.354. Ndërkaq mbi 12 milionë e 72 mijë njerëz janë të infektuar në vend. Teksasi, i cili ka kufijtë më të gjerë dhe më pak se 10 milionë popullsi, e tejkaloi Kaliforninë në shkallën e rasteve dhe vdekjeve me COVID-19. Në këtë shtet u regjistruan 20.540 viktima dhe një milion e 130 mijë të infektuar. Ndërkohë Sekretari i Politikave të Mbrojtjes të Departamentit të Mbrojtjes (Pentagon), Anthony Tata është infektuar me COVID-19. Si pjesë e luftës kundër epidemisë në Kaliforni dhe Ohajo do të vendoset një shtetrrethim për rreth një muaj. Guvernatori i Kalifornisë Gavin Newsom tha se ata duhet të marrin këtë masë për të luftuar rritjen e rasteve dhe vdekjeve në shtet.

Mbretërinë e Bashkuar, 501 njerëz kanë vdekur në 24 orët e fundit për shkak të virusit, dhe humbja e jetëve u rrit në 53.775. Me 22.915 raste të reja, numri i të infektuarve arriti në një milion e 453 mijë e 256.

Humbja e jetëve për shkak të epidemisë në Itali ka arritur në 47.870, ndërsa numri i të infektuarve arriti në një milion e 308 mijë.

Spanjë 42.291 njerëz vdiqën për shkak të COVID-19. Numri i njerëzve të infektuar në vend është rritur në një milion e 574 mijë.

Sipas Sekretariatit Shëndetësor i Meksikës, 576 njerëz kanë vdekur në 24 orët e fundit, dhe numri i të vdekurve nga COVID-19 në vend është rritur në 100.104. Kështu, Meksika, pas Shteteve të Bashkuara, Indisë dhe Brazilit, është vendi i katërt që ka më shumë se 100.000 vdekje nga COVID-19. Me zbulimin e 4.472 rasteve të reja në vend, numri i të infektuarve u rrit në një milion e 19 mijë e 543.

Numri i njerëzve që kanë humbur jetën në disa vende të tjera për shkak të Kovid-19 është si më poshtë:

Brazili (168 mijë e 141), Franca (47 mijë e 127), Argjentina (36 mijë e 532), Peruja (35 mijë e 446), Kolumbia (34 mijë e 761), Belgjika (15 mijë e 196), Kili (14 mijë e 955), Gjermani (13 mijë e 788), Ekuador (13 mijë e 73), Poloni (12 mijë e 88), Kanada (11 mijë e 265).Lajme të ngjashme