Koronavirusi në botë – Mbi 10,5 milionë të infektuar

Në mbarë botën nga koronavirusi i tipit të ri (COVID-19) kanë humbur jetën mbi 514 mijë vetë, janë infektuar mbi 10 milionë e 592 mijë persona si dhe janë shëruar mbi 5 milionë e 801 mijë.

1446753
Koronavirusi në botë – Mbi 10,5 milionë të infektuar
Covid Süper.jpg
SÜPER FOTO ispanya madrid
süper covid19.jpg
süper-haber-slider-3.jpg
abd virüs süper.jpg

Në mbarë botën nga koronavirusi i tipit të ri (COVID-19) kanë humbur jetën mbi 514 mijë vetë, janë infektuar mbi 10 milionë e 592 mijë persona si dhe janë shëruar mbi 5 milionë e 801 mijë.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës, që janë baza e koronavirusi i tipit të ri (COVID-19) me 130 mijë, numri i të infektuarve ka arritur në 2 milionë e 727. Anthony Fauci, drejtor i Institutit Nacional Amerikan për Alergji dhe Sëmundje Infektive (NIAID) tha se nuk çuditet nëse numri i rasteve me koronavirus rritet në 100 mijë në ditë.

Ndërsa në Brazil, vendin e dytë më të ndikuar numri i të vdekurve ka arritur në 59 mijë e 594 ndërsa i të infektuarve në 1 milionë e 402 mijë e 41.

Meksikë nga koronavirusi i tipit të ri (Covid-19) kanë humbur jetën 27 mijë e 769 të sëmurë së bashku me 648 personat që kanë vdekur në 24 orët e fundit.

Kurse në Angli, që është baza e koronavirusit të tipit të ri (COVID-19) në Evropë numri total i humbjeve të jetëve arriti në 43 mijë e 730 me 155 vdekjet në 24 orët e fundit. Numri i të infektuarve u rrit në 312 mijë e 654  në total.

Për shkak të Covid-19, me humbjen e 26 jetëve të tjera në 24 orët e fundit, numri total i vdekjeve në Itali arriti në 34 mijë e 778.

Francë me humbjen e jetëve të 26 personave të tjerë në 24 orët e fundit, numri total i vdekjeve në arriti në 29 mijë e 778 dhe me infektimin e 588 të tjerëve numri i të infektuarve arriti në 200 mijë e 331.

Spanjë Ministria e shëndetësisë deklaroi se gjatë javës së fundit kanë humbur jetën 20 persona kështu që numri total arriti në 28 mijë e 35. Numri i të infektuarve është rritur në 249 mijë e 271.

Portugali numri i përgjithshëm i personave që kanë humbur jetën prej koronavirusit është 1 mijë e 576, ndër të cilët 8 në 24 orët e fundit.

Kanada numri i të vdekurve ka arritur në 8 mijë e 591 ndërsa i të infektuarve arriti në mbi 104 mijë.

Në disa vende numri i vdekjeve prej koronavirusit të tipit të ri (COVID-19) është si më poshtë: Indi 17 mijë e 400, Azerbajxhan 213, Ukrainë 1 mijë e 159, Bjellorusi 392, Moldavi 545, Taxhikistan 52, Uzbekistan 25.

Autoritetet shëndetësore në Kosovë kanë bërë të ditur se kanë humbur jetën dy persona të diagnostikuar pozitiv me koronavirusin e ri (COVID-19), duke çuar në 51 numrin e të vdekurve në vend.

 Lajme të ngjashme