Bota islame do të kremtojë nesër natën e mirë të Regaibit

Nesër bota islame do të festojë Natën e Mirë të Regaibit, që është paralajmëtarja e tre muajve të shenjtë, plot mëshirë e begati.

1366662
Bota islame do të kremtojë nesër natën e mirë të Regaibit

Nesër bota islame do të festojë Natën e Mirë të Regaibpit, që është paralajmëtarja e tre muajve të shenjtë, plot mëshirë e begati.

Nata e mirë e Regaibit, që lidh të enjten e parë me të premten të muajit rexhep, që është një prej muajve me rëndësi të madhe për botën islame, njihet si “nata e mëshirës dhe begatisë”.  

Enti i Çështjeve Fetare të Turqisë (Diyanet) do të organizojë aktivitete të ndryshme me rastin e kësaj nate të mirë.

Në programet e posaçme në xhaminë “Millet” në Kompleksin Presidencial në Bestepe të kryeqytetit Ankara, Xhaminë “Gedik Ahmet Pasha” në Afyonkarahisar, Qendrën Sabanxhë në Adana, xhaminë “Eyup Sulltan” në Stamboll dhe xhamitë e kampusit në Konya do të lexohen sallavat nga Kurani.  Lajme të ngjashme