Turqi - 23 Prilli, Dita e Sovranitetit Kombëtar dhe Festa e Fëmijëve

Kjo ditë kremtohet me entuziazëm nga ana e nxënësve në të katër anët e Turqisë.

Turqi - 23 Prilli, Dita e Sovranitetit Kombëtar dhe Festa e Fëmijëve

Turqia sot kremton një festë të rëndësishme. Më 23 Prill 1920 u hap Kuvendi i Madh Popullor i Turqisë ndërsa në pas filloi të festohet edhe si Dita e Sovranitetit Kombëtar dhe Festa e Fëmijëve.

Pas heqjes së sulltanatit dhe marrjes së sovranitetit kombëtar, kjo ditë u përcaktua edhe si Dita e Fëmijëve për ti gëzuar fëmijët, baballarët e të cilëve kanë rënë dëshmorë gjatë Luftës Çlirimtare.

Kjo ditë kremtohet me entuziazëm nga ana e nxënësve në të katër anët e Turqisë. Fëmijët të shoqëruar nga familjet e tyre marrin pjesë në aktivitetet e ndryshme të organizuara së bashku me mësuesit për të kremtuar këtë festë. 

 Lajme të ngjashme