Njihuni me dobitë e vajit të livandës

Esenca e vajit të livandës ka një aromë qetësues që e bën atë një rregullues te shkëlqyer për nervat dhe çështjet e ankthit.

Njihuni me dobitë e vajit të livandës
lavanta denizi cin.jpg
lavanta 2.jpg

Livanda është përdorur që në kohët më të lashta për kurim.

Ajo është një bimë shumëvjeçare lulet e saj janë jashtëzakonisht aromatike, me ngjyrë në vjollcë.

Esenca e vajit të livandës ka një aromë qetësues që e bën atë një rregullues te shkëlqyer për nervat dhe çështjet e ankthit.

Për këtë arsye, ajo është e dobishme në trajtimin e: Migrenës, dhimbjes së kokës, depresionit, stresit emocional etj.

Esenca e vajit të livandës është një nga vajrat më të dobishme në trajtimin e akneve, e cila është një problem qe prek kryesisht të rinjtë, si ata që janë në fazën e pubertetit, por gjithashtu mund të preki dhe të rriturit. Vajin esencial mund ta përdorim duke e aplikuar direkt në fytyrë me ndihmën e një copëze pambuku.

Gjithashtu është përdorur edhe në bërjen e parfumeve në aroma terapi, në kremra, locione e sapunë etj.Lajme të ngjashme