Numri i të vdekurve nga kolera në Jemen arrin në 398

Sipas deklaratës së bërë nga llogaria zyrtare në Twitter e Zyrës së Organizatës Botërore të Shëndetësisë në Jemen, në 19 krahina të këtij vendi, që nga data 27 prill e deri më sot janë evidentuar mbi 38 mijë e 300 raste të epidemisë së kolerës.

Numri i të vdekurve nga kolera në Jemen arrin në 398
Numri i të vdekurve nga kolera në Jemen arrin në 398
Numri i të vdekurve nga kolera në Jemen arrin në 398

Në 19 krahina të Jemenit, që nga data 27 prill e deri më sot janë evidentuar mbi 38 mijë e 300 raste të epidemisë së kolerës.  

Sipas deklaratës së bërë nga llogaria zyrtare në Twitter e Zyrës së Organizatës Botërore të Shëndetësisë në Jemen, në 19 krahina të këtij bendi, që nga data 27 prill e deri më sot janë evidentuar mbi 38 mijë e 300 raste të epidemisë së kolerës.  

Në deklaratë bëhet e ditur gjithashtu se 2/3 e popullit jemenas nuk gjen ujë të pastër për të pirë dhe për këtë arsye epidemia po përhapet me shpejtësi.

Për shkak të  përleshjeve që vazhdojnë për më shumë se dy vjet në Jemen, afërsisht 3 milionë njerëz janë ballë për ballë rrezikut për ti zënë sëmundja e kolerës për shkak të mos gjetjes së ujit të pastër të pijshëm dhe për shkak të mos mbledhjeve të mbeturinave në vend.Lajme të ngjashme