"The Lancet"-Një në 10 persona vdesin nga pirja e duhanit

Revista "The Lancet" publikoi një raport me titull "Pesha Globale e Sëmundjes".

"The Lancet"-Një në 10 persona vdesin nga pirja e duhanit

Sipas një lajmi të BBC i bazuar në një studim të revistës "The Lancet" me titull "Pesha Globale e Sëmundjes", thuhet se 1 në 10 persona vdesin nga pirja e duhanit në Kinë, Indi, SHBA dhe Rusi.

Në raport vihet në dukje se edhe pse prej kohësh ekzistojnë politika kundër përdorimit të duhanit, numri i përdoruesve është rritur. Në raport ka informacione për konsumimin e duhanit në 195 vende të botës në periudhën 1990-2015.Lajme të ngjashme