OBSH-ja liston 12 superbaktere për të nxitur kërkimin e antibiotikëve të rinj

Një listë me 12 superbaktere është publikuar të hënën nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, e cila thekson se është urgjentisht i nevojshëm zhvillimi i antibiotikëve të rinj, për shkak të rreziqeve nga rezistenca e tyre ndaj trajtimeve ekzistuese...

681363
OBSH-ja liston 12 superbaktere për të nxitur kërkimin e antibiotikëve të rinj

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) publikoi të hënën një listë të 12 familjeve të baktereve, kundër së cilave ajo konsideron se ekziston një nevojë urgjente për të zhvilluar antibiotikë të rinj, për shkak të rreziqeve që vijnë nga rezistenca e tyre ndaj trajtimeve aktuale.

Ky rrezik është cilësuar gjithashtu “kritik” për tre familje të baktereve rezistuese si Acinetobacter, Pseudomonas dhe Enterobacteriacae(ku bën pjesë Escherichia coli apo E.koli), duke përfshirë antibiotikët më të fundit dhe shpeshherë burim i infeksioneve të shumta në qendrat spitalore.Lajme të ngjashme