IAWS: Turni i natës, më shumë kujdes për shmangien e problemeve shëndetësore

Njerëzit, të cilët punojnë në turnin e natës, duhet t’i kushtojnë më shumë vëmendje shëndetit të tyre, deklaron një institut gjerman i punës...

547987
IAWS: Turni i natës, më shumë kujdes për shmangien e problemeve shëndetësore

Njerëzit, të cilët punojnë në turnin e natës, duhet t’i kushtojnë më shumë vëmendje shëndetit të tyre, deklaron një institut gjerman i punës.

Kurse turnet në varreza, edhe pse mund të jenë më tërheqëse si rezultat i pagës së lartë, me shumë gjasa mund të jenë gjithashtu shkak i rraskapitjes fizike.

“Njerëzit, të cilët punojnë gjatë orëve në të cilat duhet të ishin duke fjetur, do të vënë re një pasojë shumë të lartë fizike në krahasim me turnet e ditës”, sipas Corinna Jaeger nga Instituti për Shkencat e Aplikuara të Punës (IAWS), në Gjermani.

“Kjo është dyfish e vërtetë dhe e rëndë për punëtorët me diabet ose tension të lartë”, thotë Jaeger.

Jaeger rekomandon që të mos punohet më shumë se tri turne nate të njëpasnjëshme, në mënyrë që të shmangen problemet shëndetësore, si dhe të sigurohet balancimi i punës jashtë orarit me pushim të mjaftueshëm për të siguruar rigjenerim të plotë.Lajme të ngjashme