Temperaturat e larta thyen rekord në qershor

Organizata Botërore e Meteorologjisë (WMO) bëri të ditur se temperaturat kanë thyer rekord në nivel botëror në gjashtë muajt e parë të vitit 2016.

sıcak.jpg
yıllık ortalama sıcaklık haritası ARN
sıcaklıklar.jpg
sıcak havalar-muğla.jpg
sıcak havalar.jpg
dünya rekor sıcak

Organizata Botërore e Meteorologjisë (WMO) bëri të ditur se temperaturat kanë thyer rekordet në nivel botëror në gjashtë muajt e parë të vitit 2016.

Në konferencën për media në Zyrën e Kombeve të Bashkuara (OKB) në Gjenevë, Drejtori i Programit Kërkimor të Klimës Botërore pranë WMO-së, David Carlson, tha se “Akullnajat në Polin e Veriut po shkrihen herët dhe shpejtë, kurse niveli i dyoksidit të karbonit që shkakton rritjen e temperaturës globale ka arritur në shkallën më të lartë. Ndërkaq, në gjashtë muajt e parë të vitit 2016 u thye edhe rekordi i temperaturës globale".Lajme të ngjashme