Vdes Elie Wiesel, fitues i Çmimit Nobel për Paqen

Fitues i Çmimit Nobel për Paqen dhe i mbijetuari i Holokaustit, Elie Wiesel vdiq dje në moshën 87 vjeçare, pasi i kushtoi jetën e tij për të përjetësuar kujtimin e Holokaustit.

Vdes Elie Wiesel, fitues i Çmimit Nobel për Paqen

Humbja e këtij shkrimtari të famshëm amerikano-hebre u njoftua në Jeruzalem nga Memoriali i Holokaustit, Yad Vashem.

“Elie Wiesel, fitues i Çmimit Nobel për Paqen në vitin 1986 vdiq disa orë më parë”, bëri të ditur zëdhënësi i Memorialit, Simmy Allen.

Referuar New York Times, ai vdiq në shtëpinë e tij në Manhatan.Lajme të ngjashme