TIKA në ndihmë të popullit pakistanez për arsimin dhe zhvillimin

Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA), ka ngritur një laborator kompjuterësh për vajzat pakistaneze.

TIKA në ndihmë të popullit pakistanez për arsimin dhe zhvillimin

Nga laboratori do të përfitojnë vajzat në fshatin Wasewe Wala, që gjendet në zonën rurale të Penxhapit Qendror.

Në kuadër të projektit, ndërtimi i laboratorit për 20 përdorues dhe furnizimi i tij u mundësua nga Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA).  

Nga kursi i kompjuterit pritet që çdo vit të diplomohen 240 vajza.

Në rajonin që siguron jetesën përmjet bujqësisë dhe blegtorisë dhe që merr prodhime 3 herë në vit, rrite sigurinë për punën e të rinjve që duan të zhvillohen në sektorin e shërbimit.

Edhe laboratori i kompjuterëve i siguruar me projektin e zhvilluar nga ana e TIKA-s, do të japë shërbim në këtë kuadër.Lajme të ngjashme