Gjermani - Regjistrohet rënie e ndjeshme e numrit të emigrantëve

Gjermania numëroi rreth 16.000 azilkërkues në maj, po ashtu edhe në prill, duke konfirmuar një rënie të ndjeshme të numrit të të ardhurve të konstatuar që prej mbylljes së rrugës ballkanike dhe hyrjes në fuqi të marrëveshjes Turqi-BE.

506093
Gjermani - Regjistrohet rënie e ndjeshme e numrit të emigrantëve

Gjermania numëroi rreth 16.000 azilkërkues në maj, po ashtu edhe në prill, duke konfirmuar një rënie të ndjeshme të numrit të të ardhurve të konstatuar që prej mbylljes së rrugës ballkanike dhe hyrjes në fuqi të marrëveshjes Turqi-BE, sipas shifrave të autoriteteve të publikuar sot.

“Mes 16.281 personave të hyrë në maj në Gjermani, sirianët ishin sërish më të shumtit (2.685) para afganëve (2.289) dhe irakianëve (1.355)”, sipas të dhënave të sistemit “EASY” të ministrisë së Punëve të Brendshme, që numëron emigrantët që synojnë të paraqesin kërkesë për azil.

Që prej fillimit të vitit, janë regjistruar 205.929 azilkërkues, por më shumë se gjysma prej tyre janë regjistruar në janar (91.671) duke ardhur rënia në muajt në vijim.

Në tremujorin e tretë të vitit 2015, rreth 500.000 perosna janë identifikuar si azilkërues dhe në të gjithë vitin kanë mbëritur më shumë se një milion persona.Lajme të ngjashme