Ura e Bosforit ndriçohet në rozë për ndërgjegjësim

Ministria turke e Shëndetësisë me qëllim që të tërheqë vëmendjen në rëndësinë e diagnostikimit të hershëm të kancerit të gjirit, e ‘ktheu’ Urën e Bosforit në rozë.

491146
Ura e Bosforit ndriçohet në rozë për ndërgjegjësim

Ministria turke e Shëndetësisë me qëllim që të tërheqë vëmendjen në rëndësinë e diagnostikimit të hershëm të kancerit të gjirit, e ‘ktheu’ Urën e Bosforit në rozë.

Në evenimentin e realizuar me bashkëpunimin e Organizatës Shëndetësore Popullore të Turqisë dhe Shoqatës Evropiane e Gjinekologjisë dhe Onkologjisë kërkohej ndërgjegjësimi për kancerin e gjirit, për të rritur vëmendjen dhe mbështetjen për sensibilizimin, zbulimin e hershëm, trajtimin, si dhe kujdesin paliativ për këtë sëmundje.

Kanceri i gjirit është kanceri më i zakonshëm i grave në mbarë botën, si në vendet e zhvilluara dhe vendet në zhvillim.

Aktualisht nuk ka njohuri të mjaftueshme për shkaqet e kancerit të gjirit, por dihet se, zbulimi i hershëm i sëmundjes mbetet guri i themelor i kontrollit të kancerit të gjirit.Lajme të ngjashme