Ulen rastet e kancerit në Turqi

Kryetari i Departamentit të Kancerit në Ministrinë e Shëndetësisë, Murat Gultekin, bëri të ditur se ka pasur një rënie të rasteve të kancerit që janë diagnostikuar në rang vendi në Turqi.

Ulen rastet e kancerit në Turqi

Gultekin që mbajti një fjalim në mbledhjen e Shoqatës së Institutit Turk të Studimit dhe Luftës kundër Kancerit, me rastin e 4 shkurtit, Ditës Botërore të Kancerit dha informacione në lidhje me statistikat e kancerit për vitin 2015.

Ai bëri të ditur se ka pasur një rënie me 8% në tumoret që varen nga përdorimi i duhanit dhe 6% rënie në kancerin e mushkërive.Lajme të ngjashme