Duart e drurit, një sëmundje e rallë gjenetike

Njëzet e pesë vjeçari Abul Vajondar nga Bangladeshi vuan nga një sëmundje të rrallë dhe të pazakontë e cila manifestohet me disa rritje në duar të cilat i ngjajnë drurit.

Duart e drurit, një sëmundje e rallë gjenetike

Njëzet e pesë vjeçari Abul Vajondar nga Bangladeshi në dhjetë vitet e fundit vuan nga një sëmundje të rrallë dhe të pazakontë e cila manifestohet me disa rritje në duar të cilat i ngjajnë drurit.

Pavarësisht qëndrimit disamujorë në spitalin e qytetit Dhaka, mjekët akoma nuk kanë arritur të gjejnë ilaçin për sëmundjen e tij. Sëmundja misterioze e cila kryesisht mbulon ekstremitetet paraqet një fenomen të kohës moderne.

Kjo sëmundje paaftëson pacientin i cili në fakt shndërrohet në një të “burgosur të trupit të tij”.


Besohet se në rrafsh botërorë janë dhjetëra persona me këtë sëmundje, ndërkohë që shkencëtarët duke marrë ekzemplarë nga të sëmurët, provojnë të zbulojnë mutacionin gjenetik në mënyrë që të caktojnë terapinë.Lajme të ngjashme