Jeta në lagjet e varfëra të Xhakartës luksoze

Vetëm disa kilometra më larg nga qendra e Xhakartës jetojnë familjet që luftojnë me të gjitha mjetet për të mbijetuar.

Jeta në lagjet e varfëra të Xhakartës luksoze

Në hijen e Xhakartës, kryeqytetit indonezian i cili është qendër politike, ekonomike dhe kulturore e vendit, vetëm disa kilometra më larg jetojnë familjet që luftojnë me të gjitha mjetet për të mbijetuar në lagjet e varfra.

Ndërkohë që në një anë të qytetit rrokaqiejtë pothuajse i prekin rëtë, në lagjen ku trenat hyjnë në qytet banorët jetojnë në baraka të vjetra dhe kushte tejet të vështira. Ky është vend i dhjetëra mijëra qytetarëve të Xhakartës të ngushtuar në vendbanimet pjesa e të cilëve janë ndërtuar në grumbujt e plehrave.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme