Mjekët turq do të jenë pararojë për ilaçin e kancerit

Kohët e fundit, Turqia ashtu si në çdo fushë tjetër ka avancuar edhe në fushën e mjekësisë më studimet dhe kërkimet e shumta duke shënuar herë pas here edhe risi të një pas njëshme.

Mjekët turq do të jenë pararojë për ilaçin e kancerit

Sipas lajmit të gazetës “Yeni Akit”, rreth dy vite më parë, Fakulteti i Mjekësisë së Universitetit “Selçuk” të Konyas dhe një grup shkencëtarësh turq nga Universiteti “Necmettin Erbakan” kanë nisur një studim për kancerin e trakesë dhe laringut, sipas të cilit nxitës kryesor i përhapjes së këtij lloj tumori është mutacioni “KRAS-LCS-56”.

Hulumtimi në fjalë është vlerësuar me çmimin e parë në Kongresin e 37-të Kombëtar Turk të Kirurgjisë së Otorinolarigologjisë, Kokës dhe Qafës, që realizohet çdo vit me pjesëmarrje ndërkombëtare.

Bëhet e ditur se ky studim mund të jetë udhërrëfyes për zhvillimin e medikamenteve, do të pengojnë metastazën dhe përhapjen e kancerit të trakesë dhe laringut.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme