Më shumë vitaminë D për të shëndoshët dhe zeshkanët

Biokimistri turk, dr. Kemal Nazaroglu, bën të ditur se mungesa e vitaminës D vërehet më tepër tek personat e shëndoshë, zeshkanët dhe tek të moshuarit.

313445
Më shumë vitaminë D për të shëndoshët dhe zeshkanët

Ai thekson se njerëzit duhet të sensibilizohet më shumë rreth mungesës së vitaminës D, pasi kjo situatë është shkaktare e një numri të madh sëmundjesh.

Dr. Nazaroglu këshillon që personat me lëkurë të bardhë të dalin në diell çdo ditë nga 15 minuta, ndërsa zeshkanët rreth 30-35 minuta.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme