Turqi: Iniciativa për vëllazërinë e transplantimit të organeve

Turqia ka filluar punimet për të shpjeguar eksperiencat dhe përvojën e saj në 70 vende të botës në lidhje me shpëtimin e jetëve nëpërmjet transplantimit të organeve.

308307
Turqi: Iniciativa për vëllazërinë e transplantimit të organeve

Platforma ndërkombëtare ku takohen 3 universitete dhe 3 institute civile, e kryesuar nga Shoqata e Transplantimit të Organeve të Turqisë vë në jetë projektin e rëndësishëm Transplant Network for Developing Countries.

Në mbledhjen e zhvilluar në Stamboll me mjekët e grupit të parë nga 11 vende të Azisë Qendrore, u dhanë shpjegime në lidhje me rëndësinë e transplantimit të organeve, dhurimi i organeve dhe anën shkencore dhe sociale të kësaj çështjeje.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme