Plot 9,5 milionë të rinj kinezë në testimin universitar 2-ditor

Filloi maratona e 9,5 milionë të rinjve kinezë për të hyrë në universitet, në vendin me popullsinë më të madhe në botë, plot 1 miliard e 300 milionë banorë.

Plot 9,5 milionë të rinj kinezë në testimin universitar 2-ditor

Krahas studentëve, edhe prindërit e entuziazmuar shkojnë pranë qendrave të testimit.

Provimi zhvillohet në degë të ndryshme dhe do të zgjasë 2 ditë.

Me rastin e provimit është rregulluar edhe trafiku në qytete.

Për shembull; të gjithë ata, që tregojnë letrën e provimit, kanë prioritet në trafik, ndërkohë që drejtuesit e makinave e kanë të ndalurr t'u bien burive pranë qendrave, ku zhvillohen provimet. Shkelësit e këtij rregulli i pret një gjobë e majme. 


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme