Duhanpirësit më të rrezikuar nga depresioni

Një studim i shkencëtarëve anglezë, ka nxjerrë në shesh se rreziku i hyrjes në depresion tek duhanpirësit është dyfishi i atyre që nuk e konsumojnë duhanin...

Duhanpirësit më të rrezikuar nga depresioni

Një studim i shkencëtarëve anglezë, ka nxjerrë në shesh se rreziku i hyrjes në depresion tek duhanpirësit është dyfishi i atyre që nuk e konsumojnë duhanin.

Sipas këtij studimi, ndërkohë që 18% e atyre që pijë duhan janë në depresion, ata që e lenë duhanit e shohin jetën me më gëzim.

Ata që lejnë duhanin, nuk fitojnë vetëm shëndetin fizikë por shërohen edhe shpirtërisht.

Pasi duhani që mendohet se është qetësues, në të kundërt, stimulon ankthin dhe shqetësimin.

Në studimin e zhvilluar në Universitetin e Londrës, morën pjesë 6.500 vetë që e pinë, që e kishin lënë dhe që nuk kishin konsumuar kurrë duhanin.Lajme të ngjashme