Turqia eksporton 180 milionë dollarë mollë

Vitin e kaluar Turqia eksportoi 180 milionë dollarë mollë në 80 vende të botës.

1766752
Turqia eksporton 180 milionë dollarë mollë

Vitin e kaluar Turqia eksportoi 180 milionë dollarë mollë në 80 vende të botës.

Sipas të dhënave të Kuvendit të Eksportuesve Turk (TIM), Turqia, e cila eksportoi 110 milionë e 340 mijë e 968 dollarë mollë në vitin 2020, vitin e kaluar ka shënuar një rritje prej 63,17 për qind të eksportit të mollëve. Vitin e kaluar, 180 milionë dollarë mollë u shitën në 80 vende nga vendi.

Umit Mirza Çavusoglu, Kryetar i Bordit Ekzekutiv të Shoqatës së Eksportuesve të Mesdheut Perëndimor (BAIB), tha se eksportet e frutave dhe perimeve të freskëta janë rritur në dy vitet e fundit dhe se mollët janë ndër produktet që shënojnë rritjen më të lartë të eksporteve.

Duke deklaruar se në vitet e mëparshme i kanë shitur më shumë mollë Rusisë, por Rusia ra në vendin e dytë në vitin 2021 dhe India zuri vendin e parë, Çavusoglu tha: “India, vend në të cilin ne nuk kishim eksportuar më parë, tani kemi filluar të eksportojmë për rreth 3 vjet. Ajo bën një import të konsiderueshëm mollësh dhe ka zënë një  vend të rëndësishëm në eksportin e këtij produkti në Turqi. Është kthyer në një treg të rëndësishëm për rajonin tonë."

Çavusoglu tha se pas Indisë dhe Rusisë, vendet në të cilat eksportohet më shumë mollë janë Libia dhe Iraku.

 


Lajme të ngjashme