Kompania franceze “Alstom” hap 7.500 vende të reja pune

Për të përmbushur porositë prej 77,8 miliardë eurosh kompania franceze po kërkon të rekrutojë 7.500 vetë në mbarë botën gjatë vitit 2022, thuhet në një njoftim nga “Alstom".

1766469
Kompania franceze “Alstom” hap 7.500 vende të reja pune

Kompania franceze “Alstom”, e cila operon në sektorin hekurudhor, ka njoftuar se këtë vit do të punësojë 7.500 vetë në mbarë botën.

Sipas një njoftimi për shtyp nga “Alstom”, porositë totale të kompanisë deri në vitin 2022 kanë arritur në 77,8 miliardë euro dhe për të përmbushur këto kërkesa përveç 6.000 inxhinierëve dhe operatorëve kompania do të punësojë në mbarë botën edhe 1.500 punëtorë dhe teknikë.

Punësimi i përmendur më lartë do të jetë në projektet që lidhen me materialet hekurudhore (sinjalistikë dhe shërbime). Nga këto 3.900 pozicione do të ofrohen në Evropë, 1.700 pozicione në Azi-Paqësor, 1.500 pozicione në Amerikën e Veriut dhe të Jugut dhe 400 pozicione në Afrikë, Lindjen e Mesme dhe Azinë Qendrore.

Midis këtyre qëndrimeve, një mijë kanë të bëjnë me Francën, pozicione që kanë të bëjnë me prodhimin cilësor në fushat e inxhinierisë dhe sinjalistikës thuhet më tej në njoftimin e kompanisë

Kurse të enjten, shoqëria ajrore franceze “Airbus” njoftoi se do të punësojë këtë vit 6.000 njerëz, pas përmirësimit të sektorit të linjave ajrore, të cilat u përkeqësuan me pandeminë Covid-19.Lajme të ngjashme