Qeveria gjeorgjiane nënshkruan dekretin për importin e ilaçeve nga Turqia

Kryeministri i Gjeorgjisë Irakli Garibashvili njoftoi se vendi i tij ka nënshkruar një dekret për hapjen e tregut farmaceutik ndaj ilaçeve që do të merren nga Turqia.

1763731
Qeveria gjeorgjiane nënshkruan dekretin për importin e ilaçeve nga Turqia

Kryeministri i Gjeorgjisë Irakli Garibashvili njoftoi se vendi i tij ka nënshkruar një dekret për hapjen e tregut farmaceutik ndaj ilaçeve që do të merren nga Turqia.

Garibashvili, duke folur në fillim të mbledhjes së Këshillit të Ministrave në kryeqytetin Tbilis, kujtoi se javën e kaluar ai njoftoi se kishin vendosur të blinin ilaçe nga Turqia për të ulur çmimet e barnave dhe për të çuar ilaçe cilësore në vend.

"Ne nënshkruam dekretin e qeverisë sot, kështu që ilaçet me standarde të praktikave të mira të prodhimit (GMP) me cilësi të lartë do të importohen tani nga Turqia," tha ai.

Kryeministri Garibashvili tha se ka dallim të madh mes Turqisë dhe Gjeorgjisë në çmimet e barnave, veçanërisht barnat më të kërkuara janë shumë më të lira në Turqi.

 


Lajme të ngjashme