Turqia, një nga vendet më pak të prekura nga koronavirusi në sektorin e turizmit

Ndërkohë që epidemia e llojit të ri të koronavirusit (Kovid-19) goditi edhe një herë sektorin e turizmit në botë në vitin 2021, Turqia u bë një nga vendet më pak të prekura nga kjo krizë.

1740838
Turqia, një nga vendet më pak të prekura nga koronavirusi në sektorin e turizmit

Ndërkohë që epidemia e llojit të ri të koronavirusit (Kovid-19) goditi edhe një herë sektorin e turizmit në botë në vitin 2021, Turqia u bë një nga vendet më pak të prekura nga kjo krizë.

Sipas të dhënave të vitit 2021 të publikuara nga Organizata Botërore e Turizmit pranë Kombeve të Bashkuara (UNWTO), me seli në Madrid, kryeqyteti i Spanjës, deri në fund të vitit, numri i udhëtarëve ndërkombëtarë në botë pritet të jetë 375 milionë, ndërsa kjo shifër do të jetë 75 për qind më pak (1.4 miliardë) krahasuar me vitin 2019.

Krahasuar me Azinë e Paqësorin, Afrikën e Lindjen e Mesme, Evropa dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë vuajtur më pak për sa i përket rënies së numrit të turistëve.

Sipas tremujorit të tretë të këtij viti (korrik-gusht-shtator), vendet më pak të prekura nga Kovid-19 ndër destinacionet turistike në botë ishin Kroacia, Meksika dhe Turqia.

Sipas shifrave, në të njëjtën periudhë të vitit 2019, Kroacia kishte 81% të destinacioneve në botë, Meksika 80% dhe Turqia 65%.Lajme të ngjashme