Turqi - Mbi 196 mijë dollarë ka kushtuar një banesë për të huajt gjatë periudhës korrik-shtator

Vlera mesatare e banesave të ndërtuara për të huaj, në periudhën korrik-shtator, arriti në 196 mijë e 37 dollarë.

1725862
Turqi - Mbi 196 mijë dollarë ka kushtuar një banesë për të huajt gjatë periudhës korrik-shtator

Vlera mesatare e banesave të ndërtuara për të huajt, në periudhën korrik-shtator, arriti në 196 mijë e 37 dollarë.

Sipas deklaratës së Shoqatës së Promovimit të Pasurive të Patundëshme (GIGDER), çmimi mesatar i shitjes së banesave për të huajt në janar ishte 161 mijë e 500 dollarë.

Në periudhën prill-qershor kjo shifër është rritur në 194 mijë e 602 dollarë dhe në 196 mijë e 37 dollarë në tremujorin e fundit.

Rritja e çmimit mesatar të shitjes së banesave në shtator ishte 21 për qind krahasuar me fillimin e vitit.

GIGDER synon të rrisë vlerën e shitjes së shtëpive në 225 mijë dollarë në vitin 2025.Lajme të ngjashme