Turizmi me kroçera shënoi rritje në Kusadasi

570 turistë erdhën në rrethin Kusadasi të Aydin me dy kroçera, njëra me flamurin norvegjez dhe tjetra me flamurin e Bahamës.

1722370
Turizmi me kroçera shënoi rritje në Kusadasi

570 turistë erdhën në rrethin Kusadasi të Aydin me dy kroçera, njëra me flamurin norvegjez dhe tjetra me flamurin e Bahamës.

Disa nga pasagjerët që zbritën nga kroçera “Viking Sky” me flamur norvegjez dhe “Star Legend” me flamur të Bahamës vizituan qytetin antik të Efesit, Shtëpinë e Virgjëreshës Mari, fshatin Sirince si dhe rrënojat përreth.

Turistët bënë pazar në çarshitë e Kusadasi.

Aziz Güngör, Drejtor Rajonal për Mesdheun Lindor i “Global Ports Holding” dhe Drejtor i Përgjithshëm i Portit Egje, tha se 900 mijë turistë do të vijnë në rreth me kroçera gjatë vitit të ardhshëm dhe se viti 2022 do të jetë shumë më i mirë.

 


Lajme të ngjashme