Turqia rriti me 22% eksportet e rrushit të freskët

Eksportet e rrushit të freskët të Turqisë u rritën me 22% midis 1 janarit dhe 14 shtatorit në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

1706876
Turqia rriti me 22% eksportet e rrushit të freskët

Eksportet e rrushit të freskët të Turqisë u rritën me 22% midis 1 janarit dhe 14 shtatorit në krahasim me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Sipas një deklarate nga Shoqatat e Eksportuesve të Egjeut, shuma e marrë nga eksportet e rrushit të freskët gjatë periudhës 1 janar-14 shtator 2021 u rrit me 22 për qind dhe arriti në 77 milionë dollarë nga 63 milionë dollarë të arritur në të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Eksportet e rrushit të freskët u rritën me 32 për qind në sasi nga 54.665 ton dhe arriti në 72.000 ton.

Rrushi Sulltan pa fara u bë zgjedhja e parë në botë në rrushin e freskët.

Eksportet e rrushit pa farë u rritën me 38 për qind nga 38.8 milionë dollarë në 53.7 milionë dollarë.

Pasi vuri në dukje se Turqia eksportoi rrush tryeze në 49 vende në vitin 2021, kryetari i Shoqatës së Eksportuesve të Frutave dhe Perimeve të Zonës së Egjeut, Hayrettin Uçak, deklaroi se Federata Ruse, që është tregu tradicional i eksportit, është vendi i parë në shitjet jashtë vendit me 42.7 milionë dollarë eksporte të realizuara.

 


Lajme të ngjashme