Turqia shënon mbi 3 miliardë dollarë të ardhura nga turizmi

Instituti i Statistikave të Turqisë (TUIK) njoftoi statistikat e turizmit për periudhën prill-qershor të këtij viti.

1682784
Turqia shënon mbi 3 miliardë dollarë të ardhura nga turizmi

Të ardhurat e Turqisë nga turizmi arritën në 3 miliardë e 3 milionë e 628 mijë dollarë në tremujorin e dytë të këtij viti.

Instituti i Statistikave të Turqisë (TUIK) njoftoi statistikat e turizmit për periudhën prill-qershor të këtij viti.

Sipas të dhënave në fjalë të ardhurat nga turizmi arritën në 3 miliardë e 3 milionë e 628 mijë dollarë në tremujorin e dytë. 73,1% e të ardhurave nga turizmi vijnë nga vizitorë të huaj.

Turistët e huaj vizituan Turqinë kryesisht me qëllim “shëtitjeje, argëtimi, ngjarjeve sportive dhe kulturore".

 


Lajme të ngjashme