FED lë të pandryshuar normën e saj të politikës së interesit

Pas një takimi në qershor të Komitetit Federal të Tregut të Hapur (FOMC), FED la normën e saj të politikës të pandryshuar në 0-0,25 për qind, në përputhje me pritjet, ndërsa rriti pritjet e inflacionit.

1659838
FED lë të pandryshuar normën e saj të politikës së interesit

Banka Qendrore e ShBA-së (FED) nuk ka ndryshuar normën e saj të politikës së interesit.

Pas një takimi në qershor të Komitetit Federal të Tregut të Hapur (FOMC), FED la normën e saj të politikës të pandryshuar në 0-0,25 për qind, në përputhje me pritjet, ndërsa rriti pritjet e inflacionit.

FED tha në një deklaratë se banka rriti pritjet e saj të inflacionit për mars 2021 me një pikë në 3.4 për qind, duke shtuar se presionet në rritje ndaj inflacionit ishin "të përkohshme".

Theksohet se rritjet e mundshme të interesit mund të fillojnë në vitin 2023.

Komiteti ka thënë më parë se nuk pritet të rritet asnjë normë interesi deri në vitin 2024.

Presidenti i FED-it Jerome Powell tha në një konferencë shtypi pas vendimit të normës së interesit se banka është e përkushtuar për arritjen e qëllimeve të politikës monetare që përfshijnë stabilitetin e çmimeve dhe punësimin maksimal.

Powell vuri në dukje se banka ka treguar se do të vazhdojë të mbështesë fuqimisht ekonominë derisa të përfundojë rimëkëmbja ekonomike, duke mbajtur normat e interesit të politikave dhe blerjet e aktiveve të qëndrueshme.Lajme të ngjashme