“Turkish Airlines” ruan kryesimin në Evropë me 608 fluturime ditore gjatë javës 22-28 shkurt

Linjat Ajrore Turke (Turkish Airlines – THY) vazhdojnë të qëndrojnë në krye të Evropës duke realizuar mesatarisht 608 fluturime ditore nga data 22 deri më 28 shkurt.

1592875
“Turkish Airlines” ruan kryesimin në Evropë me 608 fluturime ditore gjatë javës 22-28 shkurt

Sipas raportit të Organizatës Evropiane për Sigurinë e Lundrimit Ajror (EUROCONTROL) mbi trafikun ajror të datave 22-28 shkurt 2021, kompania “Turkish Airlines” ka lënë pas të gjithë rivalët e saj duke bërë mesatarisht 608 fluturime në ditë.

THY-ja pasohet në vend të dytë nga kompania “Air France” me 357, në të tretin nga norvegjezja “Wideroe” me 257, në të katërtin nga kompania ajrore turke me kosto të ulët – Linjat Ajrore Pegasus (Pegasus Airlines) me 256, në të pestin nga holandezja “KLM” me 251 dhe në vendin e gjashtë nga gjermania “Lufthansa” me 222 fluturime ditore.

Raporti i EUROCONTROL-it thekson se është vërejtur një rritje e qartë e numrit të fluturimeve ditore në përgjithësi e megjithatë ai është 65,6% më i ulët sesa niveli i fluturimeve të vitit 2019.Lajme të ngjashme