Turqia rrit eksportin e çajit gjatë janarit

Në janar, 392 tonë çaj u eksportuan nga Turqia në 60 vende dhe u siguruan 1 milion e 643 mijë e 128 dollarë të ardhura.

1580267
Turqia rrit eksportin e çajit gjatë janarit

Në janar, 392 tonë çaj u eksportuan nga Turqia në 60 vende dhe u siguruan 1 milion e 643 mijë e 128 dollarë të ardhura.

Sipas të dhënave të përpiluara nga Shoqata e Eksportuesve të Detit të Zi Lindor (DKIB), 392 tonë çaj u eksportuan nga vendi në 60 vende në janar.

Nga eksportet u siguruan gjithashtu 1 milion e 643 mijë e 128 dollarë të ardhura.

Belgjika, Gjermania dhe Izraeli ishin vendet me numrin më të lartë të eksporteve të çajit.

Në muajin e parë të vitit, çaj me vlerë 809 mijë e 688 dollarë u shit nga Turqia në Belgjikë, 125 mijë e 440 dollarë në Gjermani dhe 102 mijë e 293 dollarë në Izrael.

Gjatë periudhës së njëjtë të vitit të kaluar çaji u eksportua gjithashtu në Izrael, Suedi, Liban, Rumani, Ugandë, Danimarkë, Kuvajt, Algjeri, Japoni, Kirgizi, Gabon, Mongoli, Zelandë të Re, Liberi, Bahrejn, Marok, Malajzi, Ganë, Spanjë dhe Mali.

 


Lajme të ngjashme