Turqia eksporton 2.8 miliardë kilovat orë të energjisë elektrike

Nga 28 dhjetori do të fillojë eksporti i energjisë elektrike edhe në Irak.

1552668
Turqia eksporton 2.8 miliardë kilovat orë të energjisë elektrike

Eksportet e energjisë elektrike nga Turqia në Irak do të fillojnë që nga 28 dhjetori dhe do të zgjasin deri më 1 nëntor 2021.

Turqia aktualisht eksporton energji elektrike në Gjeorgji, Greqi dhe Bullgari.

Rreth 2.8 miliardë kilovat orë energji elektrike u eksportuan në këto vende deri në fund të vitit të kaluar.

Mustafa Yilmaz, kreu i Autoritetit Rregullator të Tregut të Energjisë (EPDK), falënderoi të gjithë ata që kontribuuan në këtë proces, veçanërisht ministrin e Energjisë dhe Burimeve Natyrore Fatih Donmez, duke theksuar se është krenar për përparimin e sektorit turk të energjisë dhe për eksportet e energjisë elektrike në vitet e fundit.

Duke vënë në dukje se sistemi elektrik i Turqisë ka kapacitetin për të përmbushur nevojat për energji elektrike të fqinjëve të saj, Yilmaz tha: “Turqia tani është një vend që furnizon me energji rajonin e saj dhe tregtia jonë ndërkufitare e energjisë elektrike vazhdon të rritet. Ndërsa dikur ishte vendi që importonte energji elektrike për të përmbushur nevojat e saj, sot ka një Turqi që rrit prodhimin e saj nga burimet e brendshme dhe eksporton ato që prodhon. Unë besoj se vëllimi ynë tregtar do të rritet më tej në 2021”.

 


Lajme të ngjashme