G7-a mbështet fuqishëm rregullimin e monedhave digjitale

Ministrat e financave dhe guvernatorët e bankave qendrore të G7-s shprehën të martën nevojën për rregullimin e monedhave digjitale.

1541886
G7-a mbështet fuqishëm rregullimin e monedhave digjitale

Përmes një deklarate për media pas bisedimeve me ministrat e financave dhe guvernatorët e bankave qendrore të vendeve anëtare (SHBA, Kanada, Francë, Gjermani, Itali, Japoni dhe Mbretëri e Bashkuar), si dhe me autoritete të Komisionit Evropian, Eurogrupit, Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), Bankës Botërore dhe Bordit të Stabilitetit Financiar (FSB), sekretari amerikan i Thesarit, Steven Mnuchin, tha se G7-a ka shprehur një mbështetje të fortë për rregullimin e monedhave digjitale.

“Ka një mbështetje të fortë në të gjithë G7-n në lidhje me nevojën për të rregulluar monedhat digjitale”, tha ai duke theksuar se autoritetet kombëtare tashmë po punojnë për të parandaluar përdorimin e tyre për qëllime keqbërëse.

Çështja është diskutuar gjithnjë e më shumë brenda klubit të demokracive të industrializuara, mes shqetësimeve rreth sulmeve të piratëve të shpërblimeve, financimit të krimit, terrorizmit dhe pastrimit të parave.Lajme të ngjashme