Treni me mallra të eksportuara drejt Kinës kaloi nëpër kryeqytetin Ankara

Treni i parë i eksportit, që transporton produkte të eksportuara nga Turqia në Kinë dhe i cili do të kalojë 8.693 kilometra, kaloi nëpër kryeqytetin Ankara.

1540775
Treni me mallra të eksportuara drejt Kinës kaloi nëpër kryeqytetin Ankara

Treni i parë i eksportit, që transporton produkte të eksportuara nga Turqia në Kinë dhe i cili do të kalojë 8.693 kilometra, kaloi nëpër kryeqytetin Ankara.

Rruga e Hekurt e Mëndafshit/Korridori Qendror, i cili është korridori hekurudhor i shkurtër, i sigurt, ekonomik dhe më i favorshëm për shkak të kushteve klimaterike midis Azisë dhe Evropës, po përgatitet të dërgojë trenin e parë të eksportit nga Turqia në Kinë.

Treni, i cili do të përfundojë kursin e tij prej 2.323 km brenda Turqisë në mbrëmje të martën (nesër) 8 dhjetor, do të arrijë në Kars, pastaj do të vazhdojë rrugën për në Kinë duke përdorur linjën hekurudhore Baku-Tbilis-Kars.

Rrugëtimi ndërkombëtar i trenit do të përfundojë përkatësisht në Gjeorgji-Azerbajxhan-Kalimin e Detit Kaspik-Kazakistan dhe Xi'an, Kinë.

Treni, i cili ka një gjatësi prej 754 metrash, vazhdon rrugën e tij me një ngarkesë mallrash elektroshtëpiake në 42 kontejnerë.

Treni, me 1.400 ftohës të prodhuar në Turqi, pritet të mbërrijë në Kinë për rreth 12 ditë.

 


Lajme të ngjashme