Sektori automobilistik i Turqisë shënoi rritje të eksporteve

Kompanitë automobilistike që operojnë në Turqi gjatë tremujorit të parë të vitit kanë eksportuar makina në vlerë 6 miliardë e 408 milionë e 545 mijë dollarë.

1513291
Sektori automobilistik i Turqisë shënoi rritje të eksporteve

Kompanitë automobilistike që operojnë në Turqi gjatë tremujorit të parë të vitit kanë eksportuar makina në vlerë 6 miliardë e 408 milionë e 545 mijë dollarë.

Sipas informacionit të marrë nga Shoqata e Eksportuesve të Industrisë Automobilistike Uludag (OIB), përfaqësuesit e sektorit që veprojnë veçanërisht në rajonet Bursa, Sakarya dhe Kocaeli kanë shitur makina pasagjerësh në 110 vende në periudhën janar-shtator.

Sektori në vendet evropiane, që ndodhen në krye të tregjeve kryesore të eksportit, realizoi eksportet më të larta të makinave të pasagjerëve në Francë.

Eksporti i prodhuesve të automobilave në këtë vend në 9 muaj të vitit ishte 1 miliard e 13 milionë e 794 mijë dollarë.

Shitjet prej 594 milion e 579 mijë dollarë janë regjistruar në Angli, e cila është në vendin e dytë të listës, dhe 592 milion e 487 mijë dollarë në Gjermani, e cila është në vendin e tretë.

Prodhuesit e makinave të pasagjerëve në Itali realizuan shitje të makinave në vlerë 527 milionë e 115 mijë, në Spanjë 456 milionë e 295 mijë, Izrael 365 milionë e 23 mijë, Poloni 303 milionë e 632 mijë, Slloveni 299 milionë e 608 mijë dhe në Belgjikë 284 milionë e 874 mijë dollarë.Lajme të ngjashme