“Turqia do të vazhdojë të jetë qendër joshëse për investitorët”

Turqia në krahasim me shumicën e vendeve të zhvilluara ka përshkuar një distancë serioze në çështjen e procesit të hapjes së biznesit nga ana e një sipërmarrësi.

1463721
“Turqia do të vazhdojë të jetë qendër joshëse për investitorët”

Ministri i Thesarit dhe Financave, Berat Albayrak bëri të ditur se “Turqia do të vazhdojë të jetë qendër joshëse për investitorët”.

Në një deklaratë të bërë në llogarinë e tij në Twitter ministri Albayrak tha se Turqia në krahasim me shumicën e vendeve të zhvilluara ka përshkuar një distancë serioze në çështjen e ‘procesit të hapjes së biznesit nga ana e një sipërmarrësi’”.

Turqia në vitin 2017 në indeksin e lehtësisë së bërjes së biznesit radhitej e 60-ta në mesin e 190 vendeve, ndërsa sot ndodhet në vendin e 33-të. Turqia do të vazhdojë të jetë qendër joshëse për investitorët”, bëri të ditur ministri Albayrak.

 


Lajme të ngjashme