Fruta-perimet e freskëta të Turqisë kryesojnë eksportin në Rusi

Eksporti i fruta-perimeve të freskëta i Turqisë gjatë gjysmës së parë të vitit drejt Rusisë, në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar u rrit 32% duke arritur në 397 milionë e 171 mijë e 987 dollarë.

1451362
Fruta-perimet e freskëta të Turqisë kryesojnë eksportin në Rusi

Eksporti i fruta-perimeve të freskëta i Turqisë gjatë gjysmës së parë të vitit drejt Rusisë, në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar u rrit 32% duke arritur në 397 milionë e 171 mijë e 987 dollarë.

Sipas të dhënave të Shoqatës së Eksportuesve të Rajonit Lindor të Detit të Zi (DKİB) gjatë periudhës janar-qershor 2020 nga Turqia në Rusi u realizua një eksport prej 1 miliardë e 787 milionë e 321 mijë e 219 dollarë.   

Në eksport vendin e parë e zunë produktet e fruta-perimeve të freskëta.

Në shkëmbim të 397 milionë e 171 mijë e 987 dollarëve në këtë vend u eksportuan 507 mijë e 143 tonë fruta-perime të freskëta.

Në eksport vendin e dytë e zë sektori i automobilistikes me 217 milionë e 853 mijë e 941 dollarë dhe substancat kimike dhe nënproduktet e tyre me vlerë  871 mijë e 372 dollarë.

 

 

 


Lajme të ngjashme