Turqia eksporton fara të bimëve në 80 vende të botës

Kryetari i Nën-Shoqatës së Industrialistëve dhe Prodhuesve të Farave të Turqisë (TSÜAB) Ahmet Yilmaz tha se ata kanë eksportuar fara në 80 vende të botës.

1449909
Turqia eksporton fara të bimëve në 80 vende të botës

Kryetari i Nën-Shoqatës së Industrialistëve dhe Prodhuesve të Farave të Turqisë (TSÜAB) Ahmet Yilmaz tha se ata kanë eksportuar fara në 80 vende të botës.

Ahmet Yilmaz deklaroi se sektori turk i farërave renditet i 11-ti në botë.

Duke deklaruar se farat turke eksportohen në pothuajse çdo vend të botës, Yilmaz tha: "Ne synojmë të jemi një sektor që eksporton 500 milionë dollarë dhe renditet në mesin e 5 vendeve të para të botës".

“Edhe nëse tërë bota i mbyllë portat Turqia është në gjendje t’i përmbush nevojat e saj për fara të të gjitha llojeve të bimëve”, bëri të ditur Yilmaz.

 


Lajme të ngjashme