«Renault» do të nxjerrë nga puna 15.000 vetë

Kompania franceze e makinave «Renault» do të pushojë nga puna 15.000 punonjës, thuhet në një deklaratë të firmës.

1425828
«Renault» do të nxjerrë nga puna 15.000 vetë

Kompania ka vendosur që të reduktojë me 2 miliardë euro koston totale të firmës për 3 vitet e ardhshme dhe në kuadër të kësaj do të pushohen nga puna 15 mijë të punësuar.

Me këtë synohet ulja e kostove të punës që kompania realizon me firmat inxhinierike dhe nënkontraktorët. Sipas komunikatës, gjithashtu është vendosur për pezullimin e planeve të zgjerimit të firmës në Rumani dhe Marok.

Objektivi për kapacitetin global të prodhimit të automjeteve nga 4 milionë që ishte parashikuar më parë për vitin 2024, është ulur në 3,3 milionë, thuhet në vijim të komunikatës së «Renault», e cila momentalisht mbulon 4% të tregut global të automobilave.

Në suazën e planeve të uljes së kostos (me 2 miliardë euro), vetëm pushimi nga puna i 15 mijë njerëzve do të jetë e barabartë me 1,2 milionë euro.

Për momentin, «Renault» ka 179 mijë të punësuar në të gjithë botën.Lajme të ngjashme