Oxfam: 500 milionë njerëz në botë do të bien në varfëri për shkak të Covid-19

Përmes një deklarate OJQ-ja ndërkombëtare Oxfam paralajmëron se afërisht 500 milionë njerëz do të bien në varfëri nëse ofrohet një ndihmë urgjente për vendet e varfra që janë prekur nga pandemia e koronavirusit.

1394841
Oxfam: 500 milionë njerëz në botë do të bien në varfëri për shkak të Covid-19

Organizata bamirëse ndërkombëtare “Oxfam International” raportoi se për shkak të efekteve ekonomike të llojit të ri të koronavirusit, më shumë se gjysmë miliard njerëz në botë mund të bien në varfëri.

Përmes një deklarate OJQ paralajmëron se afërisht 500 milionë njerëz do të bien në varfëri nëse ofrohet një ndihmë urgjente për vendet e varfra që janë prekur nga pandemia e koronavirusit.

Fakti që ekonomitë janë paralizuar plotësisht për shkak të luftës kundër Covid-19 mund të ndikojë negativisht në luftën kundër varfërisë globale. Sidomos Afrika Nënsahariane, Afrika e Veriut dhe Lindja e Mesme do të preken më së shumti nga këto zhvillime.

Sipas studimit të përbashkët të Kolegjit i Mbretërve (Kings College) në Londër dhe Universiteti Kombëtar Australian (Australian National University), një rënie prej 20% e nivelit të të ardhurave, e cila mund të shkaktohet nga koronavirusi, do të thotë varfërim i 548 milionëve njerëzve në botë.

Oxfam bëri thirrje për mbështetjen menjëherë të vendeve të varfra me paketa shpëtimi dhe shpëtimin e bizneseve të vogla me grante.

 


Lajme të ngjashme