Sektorit rus i turizmit parashikon një humbje afërsisht 475 milionë dollarë

Humbja e sektorit rus të turizmit mund të arrijë në 37 miliardë rubla (rreth 475 milionë dollarë).

1384939
Sektorit rus i turizmit parashikon një humbje afërsisht 475 milionë dollarë

Humbja e sektorit rus të turizmit mund të arrijë në 37 miliardë rubla (rreth 475 milionë dollarë).

Kryetarja e Shoqatës së Operatorëve Turistikë të Rusisë (ATOR), Maya Lomidze në një konferencë për shtyp të bërë nëpërmjet internetit, vlerësoi sektorin e turizmit në Rusi nga aspekti i epidemisë së tipit të ri të koronavirusit (Covid-19).

Ajo tërhoqi vëmendjen se në turizmin rus janë shënuar humbje të mëdha prej koronavirusit dhe shtoi: “Sipas skenarit optimist, udhëtimet për pushime jashtë shtetit do të rifillojnë në muajin korrik”.

“Kurse sipas skenarit pesimist udhëtimet për pushime jashtë shtetit nuk do të fillojnë para muajit shtator dhe në këtë rast sektori rus i turizmit do të shënojë një humbje prej 37 miliardë rublash”, tha Kryetarja e Shoqatës së Operatorëve Turistikë të Rusisë (ATOR), Maya Lomidze.  

 


Lajme të ngjashme