Turqi - Indeksi i prodhimit industrial shënoi rrije me 5,1 për qind

Rritja më e shpejtë e vitit u shënua në sektorin e minierave dhe guroreve.

Turqi - Indeksi i prodhimit industrial shënoi rrije me 5,1 për qind

Indeksi i prodhimit industrial në bazë vjetore në nëntor u rrit me 5,1 për qind.

Sipas të dhënave të Institutit të Statistikave të Turqisë (TUIK) rritja mujore e prodhimit industrial u realizua me 0,7 për qind.

Rritja më e shpejtë e vitit u shënua në sektorin e minierave dhe guroreve.

Në nëntor të vitit 2019 indeksi vjetor i sektorëve të minierave dhe guroreve shënuan rritje me 7,2 për qind, ndërsa indeksi i sektori i industrisë prodhuese me 5,3 për qind në krahasim me periudhën e njëjtë të një viti më parë.

Në baza mujore, indeksi i industrisë prodhuese u rrit me 1,1 për qind.

 


Lajme të ngjashme