Turqi - Besimi ekonomik arrit majën e 15 muajve të fundit

Me masat e marra dhe zbatimin e politikave nga qeveria dhe administrimi i ekonomisë, besimit ekonomik në Turqi ka arritur majat e 15 muajve të fundit dhe është rritur në 89,8 pikë përqindje.

1297395
Turqi - Besimi ekonomik arrit majën e 15 muajve të fundit

Me masat e marra dhe zbatimin e politikave nga qeveria dhe administrimi i ekonomisë, besimit ekonomik në Turqi ka arritur majat e 15 muajve të fundit dhe është rritur në 89,8 pikë përqindje.

Me ndikimin e masave dhe zbatimeve të lartpërmendura filloi edhe procesi i ekuilibrimit në ekonomi.

Ulja e normave të interesit, rënia e treguesit të inflacionit pas një kohe të gjatë në një shifër të vetme dhe pakësimi i rreziqeve gjeopolitike ka rritur besimin e lirës turke dhe kjo u pasqyrua në besimin ekonomik.

Sipas Institutit të Statistikave të Turqisë (TurkStat), në tetor indeksi i besimit ekonomik në Turqi është përmirësuar me 3,8 për qind në krahasim me muajin e mëparshëm, 14,7% në krahasim një vit më parë dhe duke kapur majën e 15 muajve të fundit është rritur në 89,8 pikë përqindje.

Nga ana tjetër Ministri turk i Financave dhe Thesarit, Berat Albayrak bëri një postim në median sociale në lidhje me Twitter në lidhje me besimin ekonomik për muajin tetor.

Ai nënvizoi se me përmirësimin e siguruar në tërë indeksin e besimit vazhdon fuqimisht edhe përmirësimi në tregje.

“Hovi që kemi arritur në këtë fushë, do të jetë një prej forcave shtytëse të ndryshimit dhe vazhdueshmërisë që ne kërkojmë”, shkroi Albayrak.Lajme të ngjashme