Antalia rend drejt rekordit të turistëve të huaj

Antalia, që zë vend ndër destinacionet më të rëndësishme të turizmit në botë, me një rritje prej 17% në krahasim me vitin e kaluar, në 9 muajt e këtij viti priti rreth 13 milionë turistë të huaj.

Antalia rend drejt rekordit të turistëve të huaj

Antalia, që zë vend ndër destinacionet më të rëndësishme të turizmit në botë, me një rritje prej 17% në krahasim me vitin e kaluar, në 9 muajt e këtij viti priti rreth 13 milionë turistë të huaj.

Në periudhën 1 janar-29 shtator 2019 në Antalia erdhën 12 milionë e 623 mijë e 247 turistë të huaj. Në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar në këtë qytet turistik kishin ardhur 10 milionë e 793 mijë e 757 turistë. Sipas këtyre shifrave këtë vit është shënuar një rritje prej 17%.

Numri i turistëve të huaj që hynë në Antalia gjatë periudhës 1-29 shtator ishte 2 milionë e 118 mijë e 4. Kurse vitin e kaluar në të njëjtën periudhë në qytet kishin ardhur 838 mijë e 279 turistë të huaj.  

Kjo lëvizje e turistëve përbëri edhe një trafik të ngjeshur ajror. Ndërkohë që në terminalin e udhëtimeve të jashtme në aeroportin e Antalias gjatë muajit shtator u ulën 10 mijë e 827 avionë, nga ky aeroport u ngritën 10 mijë e 842 avionë. Kurse në udhëtimet e brendshme në vend pati 4 mijë e 25 ulje dhe ngritje të avionëve.

 

Fjalët Kyçe: turistët e huaj , Antalya , Antalia

Lajme të ngjashme