Eksporti i makinerive të Turqisë shënoi rritje

Eksportet e përgjithshme të sektorit në periudhën 12-mujore në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar u rritën me 6,3 për qind dhe arritën në 17,7 miliardë dollarë.

Eksporti i makinerive të Turqisë shënoi rritje

Eksportet e makinerisë së Turqisë në 7 muaj tejkaluar 10,3 miliardë dollarë.

Kreu i unionit të eksportuesve të makinerive, Kutlu Karavelioglu në një komunikatë me shkrim bëri të ditur se industria e makinerisë, e cila regjistroi 1,5 miliardë dollarë eksporte në korrik dhe në 7 muaj eksportet arritën në 10,3 miliardë dollarë, tha se rritja më e lartë në vlerë në tregjet kryesore të eksportit të sektorit është shënuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës (ShBA), Francë, Spanjë dhe Rusi.

“Eksportet e përgjithshme të sektorit në periudhën 12-mujore në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar u rritën me 6,3 për qind dhe arritën në 17,7 miliardë dollarë”, deklaroi Karavelioglu, ndërsa shtoi se rritja më e madhe e eksporteve të makinerive është shënuar në sektorët e ndërtimit dhe xehetarisë, traktorë, makineri bujqësore dhe pyjore, makineri tekstili dhe veshje.

 

Fjalët Kyçe: Rusi , Spanjë , Francë , ShBA , rritje , Turqi , makineri , eksportet

Lajme të ngjashme